4 września o godzinie dziesiątej uroczystym apelem został zainaugurowany rok szkolny 2017/2018.
W dniach 19,20 czerwca 2017 roku młodzież ze Szkoły ZDZ w Starachowicach kształcąca się w zawodzie: technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w dwudniowym wyjeździe do Lublina. Celem wyjazdu było szkolenie z zakresu kuchni prozdrowotnej z elementami kuchni molekularnej, realizowanego w ramach Projektu: „Hotelarz i kucharz inteligentni specjaliści – nowe technologie motorem rozwoju edukacji zawodowej”.
23 czerwca o godzinie 10.00 odbyło się uroczyste zakończenie roku szkolnego.
Wybrani uczniowie z klasy II W, kształcący się na kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, mięli okazję wziąć w ostatnim Mikserze Kulinarnym organizowanych przez firmę MAKRO Cash&Carry kierowanym do młodzieży z kulinarną pasją.
13.06 uczniowie Niepublicznego Gimnazjum oraz Technikum uczestniczyli w wycieczce do ERERGYLANDI w Zatorze.