W Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Pokaz edukacyjny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził Witek Iwański, szef kuchni w restauracji Aruana w Hotel Narvil Conference & Spa. Tematem przewodnim było dzikie ptactwo oraz dziczyzna, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. zając z czerwonymi owocami i purpurową marchwią, smażona kaczka z ragout z podrobów i kapustą oraz klasyczna Casserole z sarny.

Mikser Kulinarny stanowił również okazję do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego, Dorotą Mintą z agencji Chef Hunters, która przybliżyła tematykę procesów rekrutacyjnych w branży gastronomicznej. Po spotkaniu każdy z uczniów otrzymał certyfikat uczestnictwa.

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Na spotkania w ramach projektu cyklicznie jeździ dwoje uczniów z klasy IV FŻ, kształcących się w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z opiekunem Panią Emilią Nowak-Dziura.

 

button

VR