12 grudnia dwuosobowy zespół z klasy III W : Magdalena Pomorska i Bartosz Świostek wzięli udział w konkursie gastronomicznym w Zespole Szkół Samochodowo – Usługowych w Skarżysku . Nasi Uczniowie zajęli IV miejsce . Tym razem młodzi kucharze rywalizowali w temacie "Bliskie spotkania z perliczką". Uczestnicy mieli za zadanie przygotowanie potraw z tego mało znanego, lecz bardzo smacznego ptaka.
Celem konkursu było m.in. rozwijanie pasji kulinarnych wśród uczniów, ale także promowanie talentów młodych adeptów sztuki kulinarnej, propagowanie zasad zdrowego żywienia, rozbudzanie inicjatywy i pomysłowości w działaniu, integracja uczniów z innych szkół oraz promocja szkoły.
Zmagania kulinarne rozpoczęły się o godz. 9. Uczestnicy konkursu na wykonanie potrawy z powierzonych im produktów mieli 3 godziny.
Nad prawidłowością przebiegu konkursu oraz oceny potraw konkursowych dokonało jury, w skład którego weszli: Anna Leżańska - przewodnicząca, członkowie: Jolanta Krupa, Dorota Zych i Gabriela Król. Oceniano smakowitość potrawy, estetykę i dekorację oraz higienę i porządek miejsca pracy.